MyCreed World

Menu
  • Assassin’s Creed
    • Close
  • All Blogs
    • Close
  • MyCreed World and Network
    • Close

Onze #E3 verwachtingen

De E3 staat voor de deur en dit jaar is het spannender dan ooit! Met Ubisoft die het bedrijf eindelijk weer volledig in handen heeft. Ze niet meer gebonden zijn aan wat één grote partij wilt binnen het bedrijf. Nee, ze kunnen nu eindelijk meer hun eigen koers varen. Nu alleen de vraag wat gaan ze doen? Krijgen we een teaser voor wat komen gaat? Krijgen we een grote DLC, of komt er toch opeens een compleet nieuw deel uit het niets? Wij blikken alvast een beetje vooruit en dromen vooral weg hierover.

Michael

We hadden dit artikel al helemaal klaar staan tot dat er opeens even door Ubisoft Assassin’s Creed Odyssey werd aangekondigd. Echter ondanks de aankondiging weten we nog steeds zo goed als weinig tot niks behalve de titel, een vage teaser en een logo. Opmerkelijk is dat er geen nummer in het logo staat dus dat Ubisoft nu echt de naam Assassin’s Creed gebruikt in combinatie met een subtitel. Mijn verwachtingen blijven zo goed als hetzelfde op één ding na ik voorspelde dat er geen Assassin’s Creed zou komen dit jaar nou dat gaat dus wel gebeuren alleen in welke vorm? Het lijkt erop dat er één stemacteur aardig al wat dingen heeft ingesproken. Maar dit is vrij recent en ik denk dat dit tekort is voor een echt groot op zich staande game. Dus ik denk dat Odyssey een standalone DLC zal zijn voor Assassin’s Creed Origins. Het zal zich afspelen in het oude Griekenland (zie Wikipedia pagina voor wat Odyssey inhoud). Persoonlijk hoop ik echt op een DLC een echte standalone zoals we dit met Freedom Cry voor Black Flack ook hadden. Want een echte nieuwe Assassin’s Creed game daar vind ik het echt te vroeg voor.

De komende week zullen ongetwijfeld meer dingen gaan ‘lekken’ en wij houden dit scherp in de gaten en zullen alles z.s.m. delen met jullie.
ps. stiekem hoop ik ook echt dat de geruchten over Assassin’s Creed uit 2007 een remake krijgt want wat zou ik dit nog eens graag willen spelen, jullie?


Ivar

De geruchtenmolen draait weer overuren, en voor Assassin’s Creed is dat zeker niet minder. Ik verwacht dit jaar dan ook de grootste E3 presentatie van Ubisoft tot nu toe, met een nieuw deel in de Watch_Dogs reeks, een gloednieuwe IP, een aankondiging van een Tom Clancy game en natuurlijk de Assassin’s Creed series.

Maar wat is nou precies mijn verwachtingen voor Assassin’s Creed dit jaar? Ten eerste natuurlijk Assassin’s Creed Odyssey. Als een amateur geschiedenisonderzoeker, met mijn focus op het oude Griekenland en de Romeinse era, is dit een droom die uitkomt. Eindelijk een game waarin ik echt kan rondlopen in het oude Griekenland. Mijn hoop op Athene is eigenlijk nu al wel zeker, maar Sparta is ook zeker niet weg te denken. De vraag is wanneer de game zich afspeelt, want ten tijde van het Romeinse Rijk waren de stadsstaten allemaal al onder een heerser, namelijk de senaat van de Romeinse Republiek (en later de Keizer).

Ik hoop stiekem op een tijd van 1200 voor Christus (ten tijde van de Trojaanse oorlogen), maar mijn gevoel zegt dat het zich rond 30 voor Christus afspeelt (net na het verhaal van Origins). Ook zeker een toffe periode, en net als in het oude Egypte zijn ook hier tientallen vervallen forten en tempels van de oude verloren beschavingen te vinden die duizend jaar eerder de aarde overheersten.

Naast Odyssey verwacht ik een remaster van oftewel de oorspronkelijke Assassin’s Creed of Assassin’s Creed III. Prince of Persia zou ook niet gek zijn trouwens! We houden jullie in ieder geval op de hoogte!