MyCreed World

Menu
  • Assassin’s Creed
    • Close
  • All Blogs
    • Close
  • MyCreed World and Network
    • Close

Neem een kijkje bij: MyCreed Eindredactie

Al enige tijd ben ik actief als eindredacteur voor deze prachtig community. En ik vind mijn functie heel leerzaam. Graag wilde ik jullie meenemen in een maandje  MyCreed als Eindredacteur. Een hoop geregeld, woorden lezen, zinnen bouwen en publicaties. 

Planning 

Afgelopen maand hebben wij met het hele team om de tafel gezeten om nieuwe plannen te maken voor de website en sociale media. Hier zij diverse plannen uit ontstaan. Als eindredacteur als ik vooral 1 agendapunt hoog bovenin de lijst staan. Dit betrof content en planning. Ik pleitte voor een strakke planning en meer geschreven werk voor op de website. Samen met de redacteurs hebben we met z’n allen een nieuwe planning ontwikkeld. Hoe die er uit ziet is niet relevant maar het gaat in iedergeval zorgen voor wekelijkse content. Voor jullie ook wel zo prettig. 

Publicaties 

Als eindredacteur ben ik verantwoordelijk om de stukken die geschreven worden op de website te publiceren, dit gaat niet zomaar. Wij hebben een hoge standaard voor deze op de website komen. Grammaticaal ben ik heel strikt: Hoofdletters op de juiste plek, interpunctie waar ze horen en zinsbouw kloppend. Zouden we dit niet doen, hadden jullie  al snel afgehaakt aangezien het ook niet prettig leest. Soms kom ik wel eens een zin tegen die van begin tot eind helemaal niet goed samenhangt. 

Na de grammaticale controle hoort er nog een banner bij te komen die door onze grafische vormgever Ivar Blaauw gemaakt wordt. En zetten we minimaal 3 foto’s in HD kwaliteit erbij, zonder foto’s is het een karige bedoeling. Dan plannen we het artikel in of gaat het meteen online (als de datum van gelijk is aan de geplande dag). Als laatste maken we een post op Facebook zodat jullie het zien en klaar!

Streaming 

Naast de eindredactie ben ik ook begonnen om te gaan livestreamen op Facebook voor MyCreed. Dit was op mijn eigen initiatief, met als uitgangspunt om variërende content te hebben op de MyCreed Global pagina. Dit is dus nu altijd te zien op de Facebook pagina van MC Global, elke vrijdag om 8 uur. Ik moet er nog heel erg aan wennen om het te doen en ik zit ook nog heel erg te klooien met de instellingen en look van de stream. Ik maak namelijk gebruik van mooie software, Streamlabs, wat veel tools biedt om een goede stream op te zetten. Uiteindelijk zal ik het wel mezelf eigen maken en hebben we er weer een leuke rubriek bij! 

Dat was mijn “behind-the-scenes” van mijn functie als eindredacteur. Wel tussen haakjes, ik schreef uit eigen initiatief, betekend niet dat al onze leden zo’n artikel gaan schrijven.