MyCreed World

Menu
  • Assassin’s Creed
    • Close
  • All Blogs
    • Close
  • MyCreed World and Network
    • Close

Firstlook Festival 2017 met Michael

Ondanks dat het Firstlook Festival haar tienjarige bestaan vierde was het voor mij eerste keer dat ik hierheen ging. Uiteraard heb ik de vorige events net als vele ‘meegemaakt’, door te lezen hoe andere het vonden en hadden ervaren. Mandy was altijd aanwezig bij dit event, doordat zij dit jaar echter stopte was het aan mij en de rest de eer om het stokje over te nemen. Samen met Ivar en Erin, die zelf hun eigen verslag hebben geschreven, hierbij mijn ervaring met Firstlook 2017 en uiteraard mijn 15 min spelen met Assassin’s Creed Origins.

Firstlook Festival

Het event zelf was ondanks het tienjarige bestaan wat ingetogen. Althans, ik had niet het gevoel dat dit event al tien jaar bestond. Echter zorgt deze opzet er juist voor dat het niet draait om puur en alleen Firstlook, maar vooral om waar het voor bedoeld is. Namelijk voor ons gamers, collectors, cosplayers en de diehard fans. Dit zorgt ervoor dat zelfs ik, die net komt kijken, gewoon zijn weg makkelijk kan vinden en kan doen wat ik wil. Dat is dan ook precies wat ik deed, nadat ik mijn goede collega’s even achter had gelaten, ben ik op mijn gemak gaan rondlopen. Persoonlijk was ik opzoek naar jullie, onze trouwe volgers en leden, maar dit lukte helaas totaal niet. Gek genoeg was het vrijwel onmogelijk om elkaar te vinden of om zelfs af te spreken. Het spelen van de vele games had ik gewoon de tijd niet voor. Uiteraard wel voor Assassin’s Creed Origins, maar dat deed ik pas aan het einde van de dag. Eerst verder het event verkennen.

Na deze speurtocht, keek ik wel mijn ogen uit hoe alles mooi was opgezet, soms wel wat krap op elkaar en soms juist weer veel lege stukken, waardoor bijv. de Ghostbusters Club volledig wegviel in een donker hoekje. Hier en daar had gewoon wat meer mogen en kunnen staan of juist een iets andere indeling. Maar dit is natuurlijk achteraf makkelijk gezegd door een bezoeker die net om de hoek komt kijken.

Erin en Ivar in Cosplay!

Nadat ik Ivar en Erin weer had gevonden bleven we rustig doorlopen en kwamen we wat Cosplayers tegen (Assassin’s Creed), al waren deze niet in grote getalen aanwezig. Je kon merken dat de nadruk echt ligt op het spelen van de games en het kopen van diverse merchandise. Dit was overigens leuk ingericht, alsof je over de ‘zwarte markt in Beverwijk’ rondliep. Jammer genoeg weer in een wat donker gedeelte, maar er was genoeg te zien en vooral te koop!

Uiteraard ging ik met één echt doel, namelijk het spelen van Assassin’s Creed Origins. Na een rondje Ubisoft stand die er tof uitzag, waarbij Origins zeker de nadruk had gekregen. Met een deel waarbij je even op dé troon kon zitten voor een leuk foto momentje. En nee, ondergetekende bleef rustig weg van deze stoel, deze is alleen voor de echte Assassins.

Ivar en Erin

Bij de Ubisoft stand was de E3 2017 demo speelbaar (tenminste dit stond ergens tijdens het laden voor het spelen). Deze werd gedraaid op een PC niet op een Xbox One ‘X’. Wat mij direct opviel is dat wanneer je snel je camera liet draaien de ‘screen tearing’ snel te zien was, maar verder zag het er schitterend uit. Hoe de game uiteindelijk wordt, geen idee want dit was een oude ‘build’. Er waren verder geen dingen die mij opvielen waarvan ik dacht “Hé! Deze demo heb ik niet gespeeld, waar ik wel op heb gespeeld?!”.

Precies op de Xbox One X!

Assassin’s Creed Origins

Yup, ik was voor 15 min. in een totaal andere wereld

Eindelijk was het dan zover, rond kwart voor zes konden we bij Microsoft eindelijk kort aan de slag met de demo. De demo was van de E3 (stond in het scherm) en werd gedraaid op een Xbox One X. Om maar meteen met de deur in huis te vallen, de spelwereld is gigantisch. Aangezien het eerste wat ik deed was even snel de map openen en kijken naar wat er allemaal komen gaat. En YES, dit is gigantisch!

Uiteraard is deze demo veel te kort om te vertellen wat er allemaal komen gaat. Je weet namelijk niet waar je als eerste op moet drukken omdat je gewoon alles wilt zien. Mijn focus lag op: “hoe ziet het eruit en hoe speelt het?!” Het antwoord hierop is simpel, dit is de mooiste Assassin’s Creed tot nu toe. Hoor ik je al denken: “Ja logisch!”? Nee, want Syndicate zag er beduidend minder uit dan bijvoorbeeld Unity op de Xbox One. Dit komt zeker gelijk aan Unity, zelfs beter, en het liep heerlijk vloeiend.

Als Xbox One gamer ga ik ervan uit dat wat ik nu heb gespeeld bij mijn setup iets minder zal zijn. Aangezien ik geen Xbox One X heb en geen 4K scherm. Maar dan nog weet ik zeker dat het er schitterend uit zal zien.

De demo zegt veel, maar ook weer niet veel. We hebben al eerder gezien dat een demo behoorlijk kan afwijken van het eindproduct. Laat ik duidelijk zijn, wat ik heb gezien en heb gespeeld voelde goed en vertrouwd. Ook de hoeveelheid aan video’s maakte mij echt enorm enthousiast. Bij Syndicate had ik dit veel minder. Persoonlijk hoop ik dat ze met Origins nu echt een nieuwe lijn gaan uitzetten en dat we nog jaren kunnen genieten van Assassin’s Creed!

MyCreed meeting

Uiteraard wilde we jullie erg graag ontmoeten. Niet alleen wij, maar ook jullie hebben een poging gewaagd, maar helaas hebben we niemand van jullie kunnen zien of vinden. 🙁 Wij zijn als team al aan het bespreken hoe we dit volgend jaar makkelijker kunnen organiseren. Persoonlijk hoopte ik dit ter plekke te kunnen organiseren, maar in alle chaos was het niet te doen. Wel hoop ik dat we jullie genoeg op de hoogte hebben gehouden deze dag. Niet alleen voor mij was het nieuw en de eerste keer op dit event, maar ook voor Ivar en Erin.

Slotwoord

Uiteraard wil ik iedereen bedanken voor de support en leuke reacties tijdens het event! Ook Ivar, Erin en Melissa bedankt door de leuke dag! Maar uiteraard de grootste dank aan de organisatoren van Firstlook Festival, BLAMMO en GameKings voor de perskaarten, en volgend jaar zijn we er hopelijk wederom bij! Het was zeer leuk om een keer te ervaren en vooral om te kijken naar wat wij als MyCreed volgend jaar kunnen doen om elkaar toch allemaal te zien!


Kleine foto impressie

Access Token not set. You can generate Access Tokens for your Page or Profile on fb.srizon.com. After generating the access token, insert it on the backend