MyCreed World

Menu
  • Assassin’s Creed
    • Close
  • All Blogs
    • Close
  • MyCreed World and Network
    • Close

Firstlook Festival 2017 met Erin

Eindelijk was het zo ver, met het MyCreed team gingen we naar Utrecht, en natuurlijk maar voor één ding: Assassin’s Creed Origins! Iedereen kent Firstlook natuurlijk als het grootste game event van de Benelux in de afgelopen tien jaar. Twee dagen lang staat de Jaarbeurs in Utrecht in het teken van games, gadgets, cosplay en merchandise. Welke game-fan wil daar nu niet naartoe?

Gelukkig hadden we geen last van de rij omdat we pas vroeg in de middag arriveerden. Aangezien we met twee sterk in cosplay waren, en ik helaas niet zoals de heer, in cosplay in de trein kon zitten moest ik mij eerst nog even omkleden om als Tempelier de Jaarbeurs onveilig te maken. Outfit-check in de spiegel, ready to go out there! Alhoewel we niet in een rij hadden gestaan was het er toch behoorlijk druk.

In eerste instantie kwam je in een grote donkere hal waar links de stand was van WESG Benelux finals. Langs de stand gekomen werd je al snel overdonderd door de hoge, gekleurde en uitnodigende console en game stands van onder andere HP, PlayStation, Mediamarkt en natuurlijk Ubisoft. Direct op zoek naar de enige stand die er toe deed, en deze lag uiteindelijk recht vooruit en blonk mooi uit tussen de rest. Met zijn grote pilaren vol hiërogliefen en felle lampen. Het eerste waar je oog op viel was de lifesize statue van Bayek en Senu, een prachtig gezicht om te zien! En wilde deze het liefste mee naar huis nemen.

Je kon echt zien dat ze hier veel werk in hebben gestopt. De oudere beelden zijn ietwat slecht afgewerkt of mist detail, maar Bayek zeker niet. De stand was verdeeld in 3 delen, aan de ene stond een Egyptische troon met een Origins backdrop waar je op de foto kon. Natuurlijk moest deze tempelier wel even op de welverdiende troon gaan zitten.

Aan de andere kant van de backdrop waren een aantal schermen op een rij gezet waar men natuurlijk Origins kon spelen. Langs beide lag een pad waar je doorheen kon lopen en verschillende statues van games kon bekijken, waaronder natuurlijk Bayek en Aya, Assassin’s Creed en andere games. Aan de andere kant stonden een aantal schermen waar men al zittend en staand andere games on spelen.

Aangezien de rij erg lang was voor Origins, hebben we deze in eerste instantie overgeslagen om de Ubisoft stand en de rest van de hal te verkennen. In de tussentijd nog een paar Assassin’s Creed en andere cosplayers tegengekomen. We waren druk op zoek naar onze Facebook vrienden, maar helaas door trage ontvangst denk ik dat we elkaar allemaal zijn misgelopen.

 

Richting het einde van de dag zijn we in de rij gaan staan om eindelijk onze kans te pakken om met Bayek kennis te maken. Toen we eindelijk dachten aan de beurt te zijn, werd ons helaas mede gedeeld dat de vier heren voor ons de laatste waren. Gelukkig wees deze jonge heer ons de de stand tegenover hun, XBOX in het fel groen. Hij vertelde ons dat daar ook twee plaatsen waren waar weinig mensen vanaf wisten en we binnen een kwartier aan de beurt waren. Nou, ik kan je zeggen we ons dat niet lieten ontnemen en namen snel plaats in de korte rij.

En toen was het eindelijk zo ver. Via de Ubisoft stand hebben we wel wat meegekeken over de rug van anderen, wat er natuurlijk al erg mooi en indrukwekkend uitzag, maar om toch met je neus dicht op het scherm te zitten maakt het wel helemaal af! Helaas ben ik de Xbox niet gewend en kon ik niet bepaald overweg met de besturing, wat verder niet wegneemt dat ik wel genoten heb van de beelden die ik zag van mijn teamleden.

De graphics zien er geweldig uit, de bewegingen zijn vloeiend en het vecht-systeem is echt even wennen, maar ik geloof wel dat dat helemaal goed gaat komen. De paarden en andere dieren hebben een behoorlijke upgrade gehad, en zien er ook fantastisch uit. Vliegen met Senu is ook een ervaring apart, herkenbaar maar toch heel anders als synchroniseren vanuit een toren. Er is nog genoeg te verkennen, want dit was natuurlijk maar het kleinste puntje van de ijsberg. Als we nu nog teleur gesteld gaan worden, dan weet ik het ook niet meer.

Volgend jaar zijn we er in ieder geval weer bij en hopen we jullie wel te ontmoeten en weer een geweldige dag te beleven.

En voor nu, op naar de release!


Access Token not set. You can generate Access Tokens for your Page or Profile on fb.srizon.com. After generating the access token, insert it on the backend