MyCreed World

Menu
  • Assassin’s Creed
    • Close
  • All Blogs
    • Close
  • MyCreed World and Network
    • Close

Erin’s mening over Assassin’s Creed Odyssey

Maandag avond was het dan eindelijk zover: De E3 van Ubisoft, na zondag avond teleur gesteld te zijn omdat er niks over de nieuwe Assassin’s Creed werd gedeeld, zat ik op het puntje van mijn bank met de telefoon in de handen de livestream te bekijken. Ik had het al een beetje verwacht maar ze bewaren het beste natuurlijk voor het laatste.

Hoewel ik natuurlijk met smacht zat te wachten op Odyssey werd ik ook wel erg blij met nieuwe avontuur van Lara Croft in Shadow of the Tomb Raider. De beelden en gameplay zagen er indrukwekkend uit en dit deel lijkt steeds meer op de oudere delen die ik vroeger al op de PC speelde. Het nieuwe deel van Fallout en The Division II ga ik na Odessey ook eens uitproberen, gewoon omdat het kan en ik wel eens keer een ander soort game wil spelen, als Assassin’s Creed is uitgespeeld.

Vlak voor 23:30 uur kwam Jonathan Dumont eindelijk het podium op om zijn verhaal te doen over dit nieuwe deel in de Assassin’s Creed reeks. De beelden en gameplay liegen er zeker niet om, het ziet er allemaal weer indrukwekkend uit! als je niet geïnteresseerd was in de Griekse mythologie nou, dan ben je het nu wel! Prachtige landschappen en tempels, open zee en machtige bergen.

Hoewel het erg veel op Origins lijkt zijn er toch wel weer nieuwe dingen te ontdekken, de bewegingen zien er vloeiender uit de special effects zijn nog uitgebreider en het landschap ziet er nog gedetailleerder uit. Daarnaast krijgen we weer de mogelijkheid om de open zee op te varen en ook weer gevechten op zee aan te gaan ala Black Flag. Ook het kiezen tussen meerdere spelers wordt weer aangeboden zoals bij Syndicate, je kunt kiezen tussen beide hoofdpersonages Alexios en Kassandra door het gehele spel. Tijdens Syndicacte kon je ook wisselen tussen Evie en haar broer Jacob, maar Jacob had toch de leidende rol in de game.

Er wordt gezegd dat je je eigen Odessey kan gaan volgen door keuzes te maken in de game, je kunt ingaan op verzoeken van anderen of deze weigeren, welke keuze je gaat maken zal de game en het verhaal dus beïnvloeden. Klinkt erg uitdagend en ben benieuwd wat de optie ons allemaal gaat laten zien. Hoewel het allemaal erg mooi en uitdagend uitziet, mis ik wel het echte Assassin’s Creed gevoel. Origins zou het begin zijn van de Brotherhood en dit wijst zich ook door het verhaal heen. Dus waar beginnen we nu aan met Oddysey? Wat komt ervoor? Is dit het begin van The Order? Of een soort van Templars. Welke rol speelt Koning Leonidas in dit deel? En zijn Alexios en Kassandra half goden ? Zoals er in de trailer wordt vermeld?

Voor mij op dit moment zeker enthousiasme maar ook veel vraagtekens en ook wat twijfels. Waar brengt dit verhaal ons naartoe en wordt het weer een echte Assassin’s Creed? We kunnen niet meer dan afwachten en zoveel mogelijk er over te weten te komen de komende maanden.

Laat ons ook weten of je deze mening deelt en misschien ook wel niet.
En hoe kijken jullie er tegenaan? Deel het met ons!