MyCreed World

Menu
  • Assassin’s Creed
    • Close
  • All Blogs
    • Close
  • MyCreed World and Network
    • Close

Boudewijn verteld over: Livestreams bij MyCreed

Voor enige tijd voer ik livestreams uit voor de MyCreed Global pagina, om te kunnen gamen en tegelijkertijd voor MyCreed actief te zijn is natuurlijk super. Alleen wat kom je allemaal tegen en waar moet je als streamer allemaal aan denken? Het is niet alleen maar simpel een webcam aanzetten en beginnen met streamen.

Equipement
Ten eerste is het belangrijk dat je goede spullen hebt klaar staan. Ik zelf ben er ook nog niet helemaal, met alle benodigdheden. Ik beschik al over een goede laptop die de software aan kan, plus een webcam die in de laptop zit. De webcam wil ik wel een keer gaan vervangen door een professionelere camera. Een microfoon heb ik wel al, alleen heb nog een digital interface nodig die de xlr naar usb kan sturen. Ironisch is dat ik die ook al heb, maar die staat tegenwoordig altijd bij mijn band. Wanneer ik met me band een nieuwe mengtafel heb kan ik deze terug naar huis brengen en kan ik mijn microfoon inschakelen. De equipement is essentieeel om een goede kwaliteit te presenteren naar je publiek. De eerste keer dat ik ging livestreamen was een het een “mess”. Ik deed facebook live streamen met mijn telefoon en deed een doorlinkje aanmaken naar Twitch. Dit werkte heel slecht. Nu heb ik nieuwe software waarmee ik vanaf mijn laptop naar Facebook kan streamen, werkt veel strakker en ziet er goed uit.

Software
Dat was ook een moeilijke opgave, om de goede software te vinden. Er zijn vele platformen die stream diensten geven, maar welke is de beste. Er zijn blijkbaar vele streamers die gebruik maken van StreamLabs OBS. Deze staat heel goed aangeschreven. Is een Open Source software, maar ziet er geweldig uit en je kan alle elementen aanpassen en personaliseren. Het ziet er net uit als een video editing programma. Je kan je eigen skin geven, animaties en scenes. Er zijn nog vele andere opties et ontdekken. Werkt geweldig!

Presentatie
Ongeacht dat equipement en software je aardig kunnen helpen om streamen zit de grootste uitdaging ‘m der toch in dat je ook een goede presentatie moet kunnen bieden. Hier zit bij mij nog de grootste problemen. Ik als presentator werk heel erg met interactie met het publiek en aangezien wij nog niet een groot publiek trekken tijdens de live presentatie vind ik het nog moeilijk om tijdens het spelen grappen te maken en feitjes te vertellen, of een conversatie te maken met een kijker. De meeste kijkers komen pas na de live presentatie, ik zelf kijk op televisie ook vaak terug dan live te kijken. Maar ik verwacht wel dat het uiteindelijk in de toekomst nog komt, weliswaar wil ik iedereen oproepen om onze livestreams te gaan volgen of het bericht te delen zodat wij meer publiek kunnen gaan vinden.

Livestreamen is zeker leuk, maar komt dus veel bij kijken. Naast een spelletje spelen moet je zorgen voor goede spullen en software en een publiek vinden die je een goede presentatie levert. De grootste streamen hebben het ook niet zomaar ineens gecreëerd, zit aardig wat tijd en je zal een zekere vorm van charisma nodig moeten hebben.