MyCreed World

Menu
  • Assassin’s Creed
    • Close
  • All Blogs
    • Close
  • MyCreed World and Network
    • Close

[Blog NL] MyCreed 2016 wat een jaar!

We begonnen het jaar met veel sites en pagina’s. Nog niet de juiste draai en balans gevonden tussen deze twee onderdelen. Teamleden die kwamen en gingen etc. MyCreed World die op 9 september werd gelanceerd, en meteen een groot succes was. Wat direct voor een boost zorgde op alle pagina’s. Dit was HET jaar dat MyCreed eindelijk doorgroeide en door de zure appel heen wist te bijten. Met een vernieuwd team, nieuwe partners, leuke samenwerkingen. Kortom aan mij de eer om nog één keer terug te kijken op 2016.

Chapter I: MyCreed in een vogelvlucht

Voordat ik begin met mijn terugblik wil ik stilstaan bij het belangrijkste van MyCreed. Namelijk het team achter deze onderneming. Wij runnen alles naast ons werk etc. en dit doen we met maar liefste vier mensen. Namelijk Mandy, Ivar, Wilbert en ik zelf. Voor mij was het een ingewikkeld jaar op zowel privé/werk en MyCreed vlak. En als ik ergens steun aan heb gehad is het dit team. Mandy die dag en nacht klaarstaat om alles op te vangen wanneer nodig! Wat dit jaar echt meerdere keren is voorgekomen. Ivar die een lastig begin maakte om van Global een goede pagina te maken en de aftrap wist te maken met Blogs en artikelen in het Engels. Wilbert die nu officieel bij het team kwam om vooral de cijfers door te spitten. Want doen we het goed, of niet en wat kan beter of? Natuurlijk merken we dit aan reacties maar wat als een bericht niks doet? Daar hebben we nu antwoorden op.

Mijn visie voor MyCreed is in de afgelopen jaren enorm veranderd en heeft vele diepte en hoogtepunten gekend. Toen ik begon in 2013 had ik geen idee wat ik precies wilde en hoe. De afgelopen jaren heb ik mijn best gedaan (uiteraard in samenspraak met de rest van het team) de juiste weg uit te kiezen. We hebben allerlei wegen geprobeerd en we hebben er ook vele achter ons gelaten gesloten en wel. Maar ook zijn de bestaande wegen herzien en verbeterd. MyCreed is een Assassin’s Creed based community. Wat betekend dat wij ons 24/7 met Assassin’s Creed bezig “moeten” houden. We hebben immers een aantal Facebookpagina’s waarbij wordt verwacht (logisch) dat we dagelijks dingen posten. En ik kan je zeggen dit is een grote uitdaging, maar we hebben de uitdaging gekraakt en we zijn waar we moeten en vooral willen zijn.

We zijn begonnen met het bekijken van wat ons einddoel is en hoe wij op een leuke manier content kunnen maken en dit ook delen. Want we maken immers alle content niet alleen voor ons zelf! Maar ook voor jullie de mede Assassin’s Creed fans. En dit is gelukt want al onze pagina’s zijn met 50% gegroeid het afgelopen jaar. Ook heeft de nieuwe website meer bezoekers dan alle losse websites bij elkaar dagelijks/wekelijks en maandelijks. Waarom we niet de keuze hebben gemaakt om ook op Facebook te gaan korten daar kom ik nog op terug. Net als waarom we zijn overgestapt naar één website en zelfs de bedrijfsnaam aan het veranderen zijn.

Kortom het was een jaar om niet te vergeten!

Chapter II: Facebook

Hoe mooi onze website ook is geworden kunnen we niet ontkennen dat onze hoofdactiviteit ligt binnen Facebook. Met onze vijf pagina’s zijn we bijna dagelijks actief. Vandaar dat we de afgelopen maanden veel hebben geëxperimenteerd met onze content. Wat we overigens nog steeds doen en ook zullen blijven doen. Een simpel plaatje delen kan iedereen elke dag weer. Wanneer wij dit doen, proberen we er altijd een bepaalde context bij te verzinnen. We willen juist dat de afbeelding/video of post reacties oproept (positief uiteraard). Want wij willen het graag hebben over Assassin’s Creed met zoveel mogelijk mensen. Zo zagen we de #INSIDEtheCREED afbeeldingen overal terug komen. Een week of twee op Nederland een aantal vragen middels een Quiz etc. Ook zijn we meer begonnen met eigen screenshots en ook eigen korte clips uit bijv. The Ezio Collection.

De diverse pagina’s komen nu ook meer tot hun recht. Elke pagina staat voor een bepaald merk binnen MyCreed gericht op een bepaald thema binnen Assassin’s Creed. We zien ook dat er meer leven komt in alle pagina’s doordat we nu meer actiever zijn en met gerichtere content komen. Alle pagina’s hebben inmiddels een groei van 50% doorgemaakt, iets waar we heel trots op zijn! We hebben overigens bewust de keuze gemaakt om alle merken los te laten zoals het nu is op Facebook. Elk merk wordt los vertegenwoordigd op Facebook, waarom? Simpel niet elke fan wilt bijv. Cosplay volgen, of juist de Nederlandse pagina of …. Iedereen kan zelf kiezen wat je wel of niet volgt. Wil je toch alles volgen dan kan je alles rustig volgen zonder dat je bang hoeft te zijn dat je in 1 seconden 5 berichten van ons op je tijdslijn te zien krijgt. We proberen alles zo af te stemmen dat als je alles volgt je de hele dag door met een paar minuten en of uren je de content krijgt.

Wanneer we een blog schrijven of artikel of wat anders op de website dan delen we dit of op alle pagina’s of alleen op het merk waar het thuis hoort. We vertegenwoordigen alles wat met Assassin’s Creed heeft te maken in alle verschillende pagina’s die we hebben. En zijn uiteraard van plan om dit in 2017 door te trekken.

Chapter III: Website en World

Dan de grootste verandering die we hebben doorgevoerd is toch wel de website en de bedrijfsnaam. Onze bedrijf `s filosofie was veel merken, met elke merk een ander thema en website/pagina. Deze vielen samen in een netwerk namelijk MyCreed Network. Maar om dit te beheren werd alles teveel en te onoverzichtelijk vandaar dat er is gekozen voor een nieuwe naam en één website om alles in samen te vatten. Wat uiteindelijk MyCreed World is geworden. Alle websites zijn onder één dak gebracht, en worden nu wekelijks voorzien van kleine en of grote verbeteringen. De website is nog lang niet waar deze moet zijn, maar het begin is er! Ook is deze website volledig mobiel beschikbaar en volledig hierop afgestemd. Uiteraard werken we deze versie ook veel beter uit.

We zijn ook druk aan het bespreken hoe we meer content op de website kunnen krijgen. Denk aan Blogs, podcasts, video’s en uiteraard meer Assassin’s Creed informatie. Dit is ons streven en echt ons doel, om ook de website MyCreed World meer leven in te blazen. De basis is nu goed, nu aan ons om de rest verder uit te bouwen.

Chapter IV: Assassin’s Creed

En dan … tja geen Assassin’s Creed dit jaar? Nou dat is niet helemaal waar, we kregen een heruitgave een remaster van de Ezio trilogie. Assassin’s Creed II, Brotherhood en Revelations. Met alle DLC en ook de twee films Lineage en Embers. Uiteraard sta ik nog uitgebreid hierbij stil wat je ook al kon lezen middels mijn blogs. En in het nieuwe jaar komt er nog meer!! Maar om nog even kort erbij stil te staan, ik miste niet het nieuwe deel. Sterker nog volgend jaar hoeft het ook nog niet. Laat ze i.v.m. het tienjarig bestaan van Assassin’s Creed maar een mooie remaster van het eerste deel uitbrengen. En dan het jaar erop dus in 2018 dat er een totaal nieuwe Assassin’s Creed komt die op alle fronten is zoals het hoort. Met een goed verhaal, een verleden, een heden en alles wat erbij komt kijken. Ik geniet letterlijk elke seconden weer!

Dan hebben we nog de film die wij pas op 5 januari kunnen zien. En ik kijk er naar uit als fan en als film fan. De twijfels die ik in het begin had zijn gelukkig wel minder geworden. Elke trailer werd beter, en ontstond er een beter verhaal. Dat er gekozen is voor een geheel eigen verhaal en insteek ben ik alleen maar meer tevreden mee. Anders was het voor ons als fan de hele tijd ja maar dit klopt wel of niet etc. Met Jeremy Irons als Alan Rikkin de CEO van Abstergo. Krijgen we echt een man die past als CEO en templar. Daarnaast hebben we de nieuwe Assassin, Michael Fassbender als Callum Lynch. Zelf ga ik 7 januari naar de bioscoop en ik kijk er heel erg naar uit, en vorm dan pas mijn mening over deze film.

Chapter V: Tot volgend jaar!

Tot slot wil ik nog iedereen bedanken voor zijn of haar support in welk vorm dan ook. Volgend jaar gaan we ook veel meer doen met de partners die erbij zijn gekomen de afgelopen maanden. Zoals met Ubisoft, Game Mania, Large.nl, Warner Bros, 20th Century Fox, SoHosted, 2e Kans Games en KadoKar.nl. We hebben uiteraard al aantal leuke acties en prijzen mogen weggeven, en we hopen dit volgend jaar voor te zetten en niet alleen in Nederland maar ook verder daar buiten. MyCreed World wordt langzaam uitgebouwd naar een prachtige Assassin’s Creed Community op meerdere fronten en in 2017 gaan we dit allemaal nog meer verbeteren en groter maken.

Tot volgend jaar!