MyCreed World

Menu
  • Assassin’s Creed
    • Close
  • MyCreed World and Network
    • Close

[Blog] Michael`s eerste impressie van The Ezio Collection

Vanaf vandaag / morgen is het dan eindelijk zover, we mogen “weer” aan de slag met de Ezio trilogie. Bij MyCreed hebben we de bewuste keuze gemaakt om geen review te schrijven op de traditionele manier. Hiervoor in de plaats zorgen we voor dagelijkse updates op Facebook, Twitter, Youtube en Instagram. En daarnaast zullen we met z`n alle onze uitgebreide meningen middels blogs met jullie delen. Verwacht daarom de komende weken veel content in teken van deze drie delen, Assassin`s Creed II, Brotherhood en Revelations. Met vandaag mijn eerste impressie van deze heruitgave van de Ezio trilogie.

Het is raar om jaren later weer het verhaal van Ezio te herbeleven. Het is immers een jaar of acht of zeven alweer geleden dat Assassin`s Creed II uitkwam. Ik als fan volg uiteraard alles, maar in de loop der jaren is het verhaal zo veranderd, de gameplay etc. dat ik moet toegeven dat lang niet alles is blijven hangen in mijn geheugen. Maar vaak heb ik wel een bepaald gevoel en herinnering aan een bepaald deel of karakter. Dit is ook de reden dat ik zelden een game nooit opnieuw speel vanwege die herinneringen, het kan namelijk altijd tegenvallen omdat je er nu anders tegen aan kijk en dan denkt PFF was dit het toen?!

Grafisch

In het kort mijn eerste impressie die ik kort beoordeel op mijn eerste uren spelen op de Xbox One met uiteraard een HD tv. En ik begin bij het begin dus alles is gebaseerd op het tweede deel. Brotherhood en Revelations volgen later pas. Grafisch gezien ziet de game er echt mooi uit. Let wel op wanneer je de afgelopen tijd, Battlefield 1, Titanfall en of Watch Dogs heb gespeeld het er wel echt minder uitziet. Want vergeet niet dit is een heruitgave waarbij vooral de textures verbeterd zijn, de lichteffecten etc. Het is niet van de grond af aan opnieuw gemaakt. De tussen filmpjes zijn mooi, maar om eerlijk te zijn vindt ik in-game alles er mooier uit zien. Meestal was dit andersom, wat betekend dat Ubisoft zich echt heeft gefocust op de game zelf wat uiteraard goed en zelfs beter is. Ook ben ik bij het deel gekomen waarbij ik rond kan rijden op mijn paard en daar merk ik dat daar alles wel wat leeg is, plus hier vallen de details grotendeels weg. Maar het is niet storend, het is en blijft er mooi uitzien voor een remake.

Gameplay

En dan nu de gameplay, iets wat in de loop der jaren enorm veranderd is op alle vlakken. Het vechtsysteem, het klimmen en klauteren, het bewegen etc. In elk deel was dit vaak totaal anders. En dit is volledig onaangetast gebleven dus dit is echt enorm wennen wanneer je van Unity en Syndicate afkomt. Is dit je eerste Assassin`s Creed dan zul je hier weinig van merken behalve dat het wat “ouderwets” aanvoelt. Ik ben andere knoppen gewend en dit is nu weer wennen en alles weer goed leren.

In Unity en Syndicate kon je bijv. richting een muur rennen en je klom omhoog en naar beneden ging net zo makkelijk. In dit deel (II) dus niet. Dit is allemaal erg beperkt en zijn bepaalde delen op een muur / gebouw waar je dan omhoog kan klimmen of ook weer naar beneden. Het is dus echt even goed kijken en soms ga je helemaal rond een gebouw om naar boven te komen, dit is een leuke uitdaging!

Verder voelt dit deel echt ouderwets aan, maar dit komt gewoon omdat dit is hoe dit deel en zelfs trilogie hoort te zijn en spelen.

Verhaal

Om op dit onderdeel even kort stil te staan en te benoemen doordat ik alle delen al heb gespeeld weet ik hoe het verhaal loopt. Maar doordat het zolang geleden is beleef ik alles weer opnieuw en merk ik nieuwe of oude dingen beter op. Dit zorgt er toch voor dat ik nu meer kan focussen op de details en dingen waarvan ik denk “O zat dit zo!”. Hier kom ik later nog uitvoerig op terug uiteraard.

De moeite waard ja of nee?

Tja de vraag, is deze trilogie, deze collection de moeite waard?
Als Assassin`s Creed fan SCHREEUW ik JA!

Waarom?!
Het neemt mij weer terug in de tijd naar een toffe Assassin`s Creed periode, Ezio is en blijft mijn favoriet op alle fronten. De game ziet er oprecht mooi uit. Het speelt en voelt weer aan als van ouds. En zoals ik al eerder aangaf, ik kijk met een frisse en totaal andere blik naar alles. En hoe meer ik speel, hoe meer ik merk Ubisoft dit willen we, dit is de Assassin`s Creed die we allemaal willen.

Ben je geen fan, of ben je net bekend met de serie en ben je pas ingestapt bij Unity of zelfs Syndicate OF heb je nog nooit in deel gespeeld maar je wilt instappen? Dan is dit ook echt een aanrader, de Ezio trilogie is echt de beste uit de hele serie op alle fronten. En voor een mooi bedrag heb je Assassin`s Creed II, Brotherhood en Revelations + de films Lineage en Embers (kijk deze wel na deze trilogie) en ook nog eens alle DLC.

Kortom deze collectie is echt oprecht op veel fronten de moeite waard om te spelen.
Tot zover mijn eerste impressie, er gaat nog veel meer volgen niet alleen van mij maar van ons allemaal. Hou onze website goed in de gaten en volg ons op Facebook waarbij we ook dagelijks alles updaten zodat je niks mist. Uiteraard zorgen we ervoor dat wat we delen dit niet vol spoilers zit. En deel uiteraard jou mening ook met ons!

Gespeeld op de Xbox One, met de dayone patch