MyCreed World

Menu
  • Assassin’s Creed
    • Close
  • All Blogs
    • Close
  • MyCreed World and Network
    • Close

[Blog] Assassin’s Creed II, The Ezio Collection mijn eind conclusie

Vorige week was het dan zover, de Ezio trilogie kwam opnieuw uit, maar wel in een wat nieuwer jasje. En om heel eerlijk te zijn had ik weinig zin om deze trilogie opnieuw te spelen. Niet omdat ik destijds deze delen niks aan vond, integendeel zelfs. Want voor mij is de Ezio trilogie de beste uit de hele serie. Want waar ik bang voor was dat dit gevoel zou gaan of tegenvallen. Mede omdat ik nu heel anders kijk naar deze serie dan dat ik dit destijds deed. In deze tweede blog leg ik de focus volledig op Assassin’s Creed II. Waarin we kennis maken met Ezio!

Zoals ik al omschreef ik was wat terughoudend om deze hele serie opnieuw te spelen. Iets wat ik ook kenbaar had gemaakt binnen ons team. Vaak herinner je een game om iets, of speelde je het in een bepaalde tijd etc. en dan wil je dat gevoel niet veranderen door het te herbeleven. Maar ik besloot toch om de gok te wagen en ook met het oog op MyCreed. Wel geef ik eerlijk toe, dat als er een nieuwe Assassin`s Creed was uitgekomen ik die had gespeeld en deze heruitgave niet of misschien pas volgend jaar had gespeeld.

Assassin's Creed II

Geen nieuw deel, dus daar ging ik dan. Gelukkig maar want direct na de eerste paar uur was ik al om!!! Ik schreef met gemak mijn eerste impressie eruit en had toen iets van een uur of drie in de game zitten. En op dit moment heb ik 1dag, 14 uur en 12 min in de game zitten, rond de 40 uur. De aftiteling heb ik inmiddels voorbij zien komen en rest mij alleen nog de glyps en de veertjes en dan heb ik alles gezien en gedaan.

En wat heb ik mij enorm vermaakt zeg!

Assassin's Creed II

THUISKOMEN

Het moment dat je begint, het moment dat Ezio wordt geboren voelt raar en apart. Wanneer je de beentjes en armpjes van Ezio moet bewegen (ja echt!). Wanneer zijn naam wordt genoemd dat is raar en apart. En ja ik hield het droog hoor, ik kon mijn emotie wel bedwingen. We zien Ezio snel opgroeien en we maken hem mee als tiener. Waarbij zijn doel simpel is namelijk het vangen van vrouwen! En kattenkwaad want Ezio is er niet van bewust dat zijn vader lid is van The Brotherhood.

Wanneer er iets gruwelijks gebeurt met zijn familie zint Ezio op wraak en die gaat ie nemen en dan ontplooid het verhaal en dan begint Assassin’s Creed II pas echt. Wat er precies allemaal volgt dat laat ik volledig buiten mijn blog want dit is iets wat jezelf moet ervaren, en niet moet lezen.

Wat ik wel kan zeggen is dat als je nog nooit deze serie heb gespeeld, en je dit wilt of later bent ingestapt deze heruitgave echt de moeite waard is om te kopen. En dit zeg ik niet omdat ik hier op MyCreed, Assassin’s Creed moet promoten. Deze trilogie met Ezio is echt oprecht de beste uit de hele game serie.

Assassin's Creed II

GRAFISCH

Deze heruitgave komt uit in 1080P en 30fps. Wat betekend in het kort dat de game er veel beter uit ziet dan het origineel. Mede ook door de nieuwe rekenkracht van de huidige consoles. Er is gewoon nu meer mogelijk. Denk dan aan de lichteffecten die echt prachtig zijn. De textures zien er erg goed uit etc. Uiteraard is het geen Assassin’s Creed Unity op grafisch vlak maar dit is logisch, deze trilogie is “opgepoetst” niet opnieuw gemaakt. Of zelfs op een nieuwe engine. Het rare is dat de tussen stukjes waarin je dan een video te zien krijgt wat er gebeurt of .. dat ziet er dan soms wat minder uit. Dit was ‘vroeger’ namelijk anders. Ingame was het minder dan de tussenstukjes. Hier heb ik zelf geen moeite mee want zolang het ingame maar mooi oogt en dat doet het ook echt.

En om heel eerlijk te zijn heb ik geen idee meer hoe destijds deze serie eruit zag. Wel weet ik dat alle delen zelfs het eerste deel er destijds schitterend uitzag. Is het hoe een game er in deze tijd uit hoort te zien? Nee dat zeker niet, maar voor een remaster ben ik echt zeer tevreden.

SPEELTUIN

Naast het verhaal met veel missies is er nog meer dan genoeg te doen. Om te beginnen koos ik ervoor om Ezio zo snel mogelijk in full armor te krijgen. Ik speelde alle torens vrij, vervolgens kocht ik de schatkaarten en opende ik elke schatkist die er te vinden was. Dit zorgde voor veel inkomsten, maar niet met regelmaat helaas. Hierdoor ging ik mij ook richten op de vila van Ezio. Met het geld wat ik had verzameld investeerde ik dit direct terug in mijn vila + mini stad. Hierdoor kreeg je een vast inkomen bijv. die je dan elke keer kon ophalen. In je stad werden nieuwe winkels geopend en of verbeterd. Een groot voordeel was dat je vervolgend je wapens etc. goedkoper kon inkopen.

Assassin's Creed II

EIND CONCLUSIE

Nooit had ik gedacht en verwacht van mijzelf dat ik dit tweede deel uit Assassin’s Creed franchise weer met zoveel plezier zou spelen. En ik blijf het zeggen en ook “schrijven” heb je deze trilogie nog nooit gespeeld of destijds gespeeld? Haal deze collectie in huis, want het is fantastisch om weer het verhaal van Ezio te (her)beleven.